Måndag morgon. Jag tar några danssteg ut genom porten.

Och jag bara går, rätt ut i gatan, rakt under röda trafikljus och mitt framför mosiga cykelpendlare. Malmö har vaknat. Jag drömmer.

Jag sov midnatt till sju, med ett snarkplåster på näsan. Som jag sov. Som ett gossebarn på nytt, eller kanske inte, jag sov ju så dåligt då. Men som en annan.

***

I dag klev jag på bussen. 22 spänn för att åka två kilometer.

***

Snart är det 15 år sedan Ringen-filmerna hade premiär och givetvis landar en box till julhandeln. Hobbit– och Ringen-trilogierna på blu-ray, ett häfte inlindat i fuskläder, extra material på tusen skivor, och så massa kartor och sånt.

Man undrar ju.

Det är inte upp till kreatörerna huruvida det kommer en eller fem ”nya” boxar, ja, jo, men visst måste de skämmas. Hobbit-trilogin är den värsta sortens blockbuster-smörja, så illa genomtänkt att det – faktiskt – inte fanns ett färdigt manus när de drog ut till inspelningen. Jag kan inte komma över det. Det är för dumt. Med en budget på i runda slängar 700 miljoner dollar och med två långfilmer á tre timmar att spela in så sätter man igång – utan att veta vad man ska göra.

Sorgligt.

***

Jag lyssnar på Pengabrorsan medan jag rullar till jobbet, som Anders Wendin mitt under försäljningssuccén ville dra tillbaka. Det var ju inte meningen att den skulle sälja.

Men det är klart den gjorde.

***

P-piller kan minska sexlusten, säger en ny smart studie. Den första i sitt slag. 

Kunskapen är inte ny, men nödvändig i sin form och mer nyanserad i sitt resultat än det kan verka. P-piller kan påverka lust, och skillnaden i den här studien (på 332 kvinnor) är förhållandevis liten. Det ligger i linje med vad barnmorskor och sexologer sagt till mig ett bra tag: för majoriteten funkar de alldeles utmärkt.

Dessutom är studien gjord med det vanligaste kombinerade p-pillret. Fler alternativ är alltså tillgängliga för de som påverkats negativt.

Just den aspekten är besvärlig. Det står i vägen för den enda rimliga utvecklingen, nämligen fler preparat med färre biverkningar. Eller helt andra sätt att skydda sig, som dessutom stoppar elaka könsvårtor och andra lustmördare till könssjukdomar.

Men fakta är besvärligt att handskas med. Särskilt när det kommer från akademiker, som till sin natur vill vara så besvärliga som möjligt och bara pekar på sina förbannade resultat – hur grumliga slutsatser de än leder till.

***

I dag ägnas åt queerhistoria i Härjedalen.

Det finns en rikstäckande redaktion som gör sådant. Och den sitter inte i fakking Sthlm.